Az OVB elutasította a Fidesz tag javaslatát, hogy módosítsák a választási szavazócédulákon megjelenő emblémák formájával kapcsolatban megjelent miniszteri rendeletet. Bordás Vilmos szerint a rendelet kedvez azoknak a szervezeteknek, amelyeknek a logója kör alakú.

Az Országos Választási Bizottság (OVB), a fideszes és az MDF-es delegáltak ellenszavazatai mellett, kedd este elutasította Bordás Vilmos fideszes tag javaslatát, amely szerint a testület levélben fordult volna a belügyminiszterhez a választási szavazócédulákon megjelenő emblémák formájával kapcsolatban. Bordás Vilmos szerint egy augusztusban megjelent miniszteri rendelet nem biztosít egyenlő feltételeket a jelölőszervezeteknek a választásokon való részvételéhez, mert a jelölőszervezetek, köztük a pártok a nevük mellett csak egy körben jeleníthetik meg az emblémájukat.

A Fidesz delegáltja úgy véli: ez a rendelet azoknak a szervezeteknek kedvez, amelyeknek a logója kör alakú, míg a négyzet alakú emblémával rendelkező szervezeteknek sokkal kisebb, akár fele akkora, vagy egyharmados méretű megjelenést biztosít. A belügyminiszter augusztus 1-jén kihirdetett rendelete 20 milliméter átmérőjű körben határozta meg a jelölőszervezetek logójának helyét. A rendelet a pártok közül a Fideszt és az SZDSZ-t érinti hátrányosan, mert e két párt emblémája négyzet alakú. Poczkodi Balázs, az SZDSZ delegáltja arra hívta fel a figyelmet, hogy a miniszteri rendelet megjelenése óta a szervezetek módosíthatták volna a logójukat.

Az ülésen az MSZP képviselője nem vett részt. Az OVB többsége ugyanakkor úgy vélte, hogy a testületnek nincs hatásköre a jogszabályok, így az említett miniszteri rendelet felülvizsgálatára sem. A választási bizottság ezenkívül kilenc kifogásról döntött a megyei listák egyes szavazólapjain megjelenő emblémákkal kapcsolatban, s valamennyi beadványt elutasította.