A vádlottak az ügyész szerint 1997-ben egy BMW személygépkocsiért cserébe vállalták, hogy meggyilkolnak egy nagytarcsai vállalkozót. A férfit leütötték, majd az egyikük udvarán ásott gödörbe dobták, amit lebetonoztak. Megbízójuk személyére nem sikerült fényt deríteni.

A főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolja azt a három büntetett előéletű férfit, akik 1997-ben anyagi ellenszolgáltatás fejében megöltek egy nagytarcsai vállalkozót. A megbízó kiléte a hatóságok előtt ismeretlen maradt. A Fővárosi Bíróság a vádlottak egyikét tettesként, két társát bűnsegédként hallgatta meg csütörtökön. A törvény szerint 10-től 15 évig, illetve életfogytig terjedő szabadságvesztés is kiszabható az ügyben.

A vád szerint 1997 nyarán a büntetett előéletű, akkor 27 éves, egy szórakozóhely biztonsági őreként dolgozó Maglódi Csaba két társával elvállalta, hogy egy 2,5 millió forint értékű BMW személygépkocsiért, egymillió forint készpénzért és két arany nyakláncért megöl egy nagytarcsai vállalkozót. Az egyik bűnsegédlettel vádolt férfi a bűntett elkövetése előtt gödröt ásott háza udvarán, hogy oda rejthessék majd a holttestet – áll a vádiratban. Hárman együtt mentek a sértetthez, akit Maglódi Csaba leütött. A vállalkozót kocsival a kiásott gödörhöz vitték, Maglódi puszta kézzel, vagy valamilyen eszközzel megfojtotta, majd a holttestet a gödörbe dobták. Az üreget másnap lebetonozták és később emésztőgödörként használták.

A csütörtöki tárgyaláson Maglódi Csaba azt állította, hogy a vád kitaláció, a bűncselekményt nem követte el. Egyik társa, akinek a kertjében a holttestet elrejtették, úgy vallott: a gyilkosság előzményeiről semmit sem tudott. Egyik este alkalmi ismerősei váratlanul egy holttestet hoztak háza udvarába és a gödörbe vetették, eközben még pisztollyal meg is fenyegették, hogy ne szóljon senkinek. A férfi a bíróság előtt arról beszélt: kétségbe esett, a történteket nem tudta magában feldolgozni, azt pedig el se tudta képzelni, mi történhet, ha elmegy a rendőrségre. Az ügy következő tárgyalását október 15-ére tűzték ki.