Az idősebb Hegedűs Lóránt kontra Magyar Narancs személyiségi jogi per szüneteléséről döntött a felek közös kérelmére a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön kihirdetett végzésében.

Amennyiben 6 hónapon belül a felek egyike sem kéri a per folytatását, az automatikusan megszűnik. A püspök keresetében erkölcsi elégtételt és 5 millió forintos nem vagyoni kártérítést követelt a hetilaptól azért, mert tavaly június 7-i számának szerkesztőségi jegyzetében “hajlott korú főnácinak”, “a magyar politikai antiszemitizmus szigorú nagypapafigurájának” és “felekezeti főgórénak” titulálták. Egy korábbi tárgyaláson a hetilap jogi képviselője többek között azzal érvelt, egyik kifogásolt megfogalmazás sem dehonesztáló, továbbá idősebb Hegedűs Lóránt MIÉP-es kötődéssel rendelkezik, tehát politikai közszereplő, akinek ilyen minőségében fokozottabban tűrnie kell az erőteljesebb véleménynyilvánítást, bírálatot.

A püspök jogi képviselője ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy idősebb Hegedűs Lóránt nem politikai közszereplő, hanem egyházi, de az ügyvéd megítélése szerint még egy politikusnak sem lenne kötelessége eltűrni azt a gátlástalan, útszéli, alpári hangot, amelyet a Magyar Narancs használt ügyfelével kapcsolatban. A püspök személyes meghallgatására eddig nem került sor a perben. Az előző, májusi tárgyaláson pedig már formálódott a felek közötti egyezség, melynek keretében felvetődött, hogy a hetilap a sérelmezett írás korrekciójaképpen egy interjút jelentet meg a püspökkel.