Ötszáz milliós kártérítést követelnek a Nógrádi testvérek többek között Pintér Sándor volt belügyminisztertől, a Legfőbb Ügyészségtől és az ORFK-tól. A két testvér, Nógrádi Ádám és Zsolt azt nehezményezi, hogy az apjuk meggyilkolásának ügyében lehallgatott telefonbeszélgetéseket Nógrádi Zsolt, az egykori olajtanú ellen hamis vád miatt indított eljárásban is felhasználták.

Kedden megkezdődött a Nógrádi testvérek: Nógrádi Zsolt korábbi olajtanú és öccse, Nógrádi Ádám – akit jelenleg apja meggyilkolásával vádolnak – által indított per. Az eljárásban közigazgatási jogkörben okozott kár megtérítését, ötszáz millió forintot követelnek többek között Pintér Sándor volt belügyminisztertől, a Legfőbb Ügyészségtől, az ORFK-tól, a Bács-Kiskun megyei rendőrségtől és több ügyésztől, magas rangú rendőrtiszttől. Pécsi Kálmán, a Nógrádi testvérek jogi tanácsadója, az ügy harmadrendű felperese az [origo]-nak elmondta, hogy az ügy előzménye egy korábbi, szerintük törvénytelen és személyiségi jogokat sértő telefonlehallgatási akció. Azt az eljárást kifogásolják, amikor Nógrádi Zsolt egykori olajtanú telefonjait lehallgatták a rendőrök. Az idősebbik Nógrádi testvér ellen hamis vád miatt indítottak eljárást. A telefonlehallgatást azonban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Nógrádi József meggyilkolása ügyében alkalmazta, nem a hamis vádas ügyben. Később mégis felhasználták bizonyítékként a hamis vád miatti eljárásban is a telefonbeszélgetéseket. Ezt Pécsi szerint törvénytelenül, személyiségi jogokat sértve tették, ezért három felperes összesen 500 millió forintot követel az ügy alpereseitől.

Az eljárás során azt is szeretnék bebizonyítani, hogy Nógrádi Zsolt tényeket állított a parlamenti olajbizottság előtt, és későbbi vallomásaiban is politikusok és az olajszőkítők kapcsolatairól. Ezért több politikus – köztük Orbán Viktor volt miniszterelnök – tanúmeghallgatását kezdeményezik. Korábban a Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében másfél év felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta hamis vád miatt Nógrádi Zsoltot korábbi, magas rangú politikusokat érintő kijelentései miatt. A kifogásolt lehallgatási ügyben korábban több feljelentést is tettek Nógrádiék. Az ügyben azonban a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal megtagadta a nyomozást, majd az ezt kimondó határozat ellen panaszt nyújtott be az olajtanú, de a Legfőbb Ügyészség is elutasította a kifogást.