Orgazdasággal vádolja a Szentendrei Városi Ügyészség Benedek Lászlót, Százhalombatta szocialista polgármesterjelöltjét. Benedek az [origo]-nak elmondta: nem gondolja, hogy a jelöltségével nem fér össze, hogy büntetőügybe keveredett, a párttal is egyeztetve felvállalja ezt.

Százhalombatta szocialista polgármesterjelöltje ellen azért indult büntetőeljárás, mert néhány évvel ezelőtt, mint a városi egészségügyi intézmény igazgatóhelyettese, saját tulajdonaként eladott egy autót, amit korábban az intézménynek lízingeltek. Az egészségügyi intézmény igazgatója szintén vádlott ebben az ügyben, ketten együtt közel 3 millió forintos kárt okoztak az ügyészség szerint. Benedek László az [origo]-nak elmondta: abban az időben – hozzá hasonlóan – összesen 5 orvos jutott így autóhoz, de csak kettőjük ellen indult eljárás. Az orvos ezt egyértelműen politikai támadásnak érzi, ugyanis – állítása szerint – csak ők ketten politikusok is az orvosi hivatás mellett.

Arra kérdésre, hogy összeegyeztethetőnek érzi-e jelöltségét és az ellene folyó büntetőügyet, Benedek azt felelte, hogy egyeztetett az MSZP-vel és ismerőseivel is, és úgy döntöttek, hogy ezt fel kell vállalnia, és indulnia kell a polgármesterségért. A Szentendrei Városi Ügyészségen azt mondták, hogy a Pest Megyei Főügyészségnek van joga nyilatkozni az ügyről, a pest megyei főügyész azonban azt mondta az [origo]-nak, hogy csak az önkormányzati választások után, jövő héten hajlandó felvilágosítást adni.