A népszerű e-mailszolgáltató Hotmail egy újabb lépéssel próbálja ingyenes szolgáltatásait igénybe vevő ügyfeleit a fizetősök felé terelni.

A Microsoft tulajdonában lévő, korábban teljesen ingyenesen használható, meglehetősen népszerű, @hotmail.com-ra végződő e-mail postafiókokat üzemeltető Hotmail újabb korlátozást vezet be ingyenes szolgáltatásai körében. A Hotmail címmel rendelkező felhasználók gyakorta találnak elektronikus postafiókjaikat kéretlen reklámlevelekkel, azaz spammel telítve. Mostanáig különböző, keresőszavakkal és egyéb szabadon definiált feltételeken alapulő szűrők segítségével távol tarthatták a kéretlen üzenetek egy részét.

A brit The Inquirer online lap híre szerint azonban nemrégiben változás állt be az ingyenes szolgáltatás esetében a spamszűrés funkcióban. A felhasználók ezentúl legfeljebb 10 darab feltételt használhatnak a nemkívánatos reklámok távoltartására, ha ennél többet szeretnének alkalmazni – azaz nagyobb hatékonysággal kívánnák kiszűrni a spamet – elő kell fizetniük a fizetős MSN Extra Storage szolgáltatásra. Legutóbb júniusban adtak hírt a Hotmail ingyenes szolgáltatásait érintő változásról, ekkor a vállalat arról értesítette a felhasználókat, hogy ha postafiókjuk mérete eléri a 2 megabájtot, akkor a rendszer véletlenszerűen töröl egyes leveleket az előbb említett határ eléréséig.