Önként jelentkezett a rendőrségen az a két férfi, aki szerdán délután társaival együtt a nyílt utcán agyba-főbe verte egy másfél évvel ezelőtti késelési ügy két vádlottját. A harmadik verekedőt a rendőrök még tegnap elfogták. Ketten szökésben vannak, ellenük elfogató parancsot adtak ki.

A rendőrség egy nap alatt mind az öt támadót azonosította. Egyiküket élettársa lakásán még tegnap elfogták. A többiek telefonon, illetve közvetítőkön keresztül megígérték a nyomozóknak, hogy önként feladják magukat. Ketten a megbeszélt időben, ketten némi késéssel ugyan, de megjelentek a 8. kerületi kapitányságon. Kihallgatásuk azonnal megkezdődött. Korábban elfogott társukkal együtt a rendőrség csoportosan elkövetett, súlyos testi sértéssel gyanúsítja őket.

A nyomozók keresik a választ arra a kérdésre, hogy mi állhat a brutális verés hátterében. Az biztos, hogy a támadók és áldozataik korábban nem ismerték egymást. A két férfi, mielőtt megverték őket, egy másfél évvel ezelőtt történt késelési-ügy vádlottjaiként a Krúdy utcában voltak a Fővárosi Bíróság helyszíni tárgyalásán. Egyelőre semmi bizonyíték nincs arra, hogy a késelési ügy sértettje adott volna megbízást a két vádlott megverésére.