Ismeretlen hackerek a hét végén ismét elcsúfították az Amerikai Lemezkiadók Szövetségének (RIAA) weboldalát, amelyet az elmúlt néhány hónap alatt immár negyedszer törtek fel.

A www.riaa.org weboldal azóta számít a hackerek közkedvelt célpontjának, amióta az amerikai lemezkiadók érdekeit védő szervezet átfogó jogi támadást indított a fájlcserehálózatok ellen. A lemezkiadóknak állítólag dollármilliárdos károkat okozó fájlcserehálózatokat a szervezet több irányból támadja. A RIAA az elmúlt hónapokban pert indított a fájlcsereszoftverek fejlesztői ellen, a vállalatokat és egyetemi kollégiumokat pedig figyelmeztette az illegális hálózatok használatának jogi következményeire. A közelmúltban ráadásul felmerült annak lehetősége is, hogy a szervezet a jövőben jogszerűen indíthasson internetes támadást az illegális fájlcserét folytató felhasználók ellen.

Elsősorban ezen utóbbi tervet nehezményezték azok a hackerek, akik a hét végén feltörték, majd pedig elcsúfították a szövetség weboldalát. A támadók egy, a feltört weboldalon megjelenített üzenetben azt kérdezték a RIAA vezetőitől, hogyan akarják feltörni és lebénítani a fájlcserehálózatok felhasználóinak számítógépét, ha még saját webszerverüket sem tudják megvédeni az online támadásoktól. Az üzenetből emellett az is kiderült, hogy a támadók a webszerver adminisztrátorát is kizárták a rendszerből.

A hackerek a megjelenített üzenet alatt listát készítettek a “RIAA által ajánlott” fájlcsereszoftverekről, mint a KaZaA vagy az eDonkey. A szöveg szerint az említett fájlcserehálózatokról való letöltéseket a RIAA szponzorálja. A weboldal az elcsúfítást követően órákig elérhetetlen volt, nyilvánvalóan a helyreállítási munkálatok miatt.