A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője felfüggeszti a szolgálati jogviszonyát annak a gyöngyösi rendőrnek, aki január 14-én, bírósági tárgyalás közben tettleg bántalmazott egy tanút a Hatvani Városi Bíróságon – tájékoztatta pénteken az MTI-t a főkapitányság sajtóügyeletese.

Varga Tamás emlékeztetett arra, hogy a tanácsvezető bíró garázdaság miatt feljelentést tett a rendőr ellen a Heves Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál.

– A szolgálati jogviszony felfüggesztésére akkor kerül sor, amikor az ügyészségi nyomozóhivatal értesíti az eljárás megindításáról a rendőrséget – mondta Varga Tamás.

A verekedő rendőr, ifjabb N. S. – aki ellen jelentős kárt okozó csalás és egyéb bűncselekmények miatt folyik bírósági eljárás – akkor támadta meg a tanút, amikor az az ügyvéd kérdéseire válaszolt a bíróság előtt.

A sértettet a földre lökte, súlyosan megfenyegette és a bántalmazást a tanácsvezető bíró felszólítása ellenére sem hagyta abba, végül a bíróság épületében dolgozó biztonsági őrök fékezték meg a vádlottat.

Ezek után a bíró felfüggesztette a tanú meghallgatását és elrendelte ifjabb N. S. előzetes letartóztatását; majd garázdaság bűntette miatt feljelentést tett a verekedő vádlott ellen.