Közel háromszáz előterjesztést, beszámolót tárgyal a kormány az év első felében -közölte Gál J. Zoltán kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Ismertetése szerint az előterjesztések a kormányprogram feladatai, az európai uniós csatlakozás, a törvényalkotási program, továbbá a kormány számára a parlament, az Alkotmánybíróság, illetve az előző kabinet által előírt feladatok, valamint egyéb időszerű kérdések köré csoportosulnak. Gál J. Zoltán a kormányprogramhoz tartozó előterjesztések közé sorolta a kedvezőtlen adottságú térségben gazdálkodók adósságrendezéséről, illetve az esélyegyenlőségről szóló javaslatokat; az európai uniós csatlakozással összefüggésben tárgyalja a kormány a gazdasági társaságokról szóló törvény módosítását, a tőkepiaci törvényt, a versenytörvényt, illetve az egész életen át tartó tanulás stratégiájának kidolgozását.

A szóvivő hozzátette: hatvanhat előterjesztés foglalkozik a kormány számára előírt kötelezettségekkel, ezek elsosőrban a területfejlesztés témakörébe tartoznak.