Részben eredménytelenül zárult, részben el sem kezdődött a nyomozás abban az évekig folyó cigaretta csempészési ügyben amelyben több mint 100 konténer kínai eredetű cipőnek álcázott cigaretta tünhetett el a Józsefvárosi Pályaudvaron.

A Vám- és Pénzügyőrség a kezesség vállaló cégektől azóta megpróbálta beszedni az eltünt áru után járó több száz millió forint vámot, de azok a bíróság előtt megtámadták a határozatot. Harminckét konténernyi áru esetében három pénzügyőr ellen csempészet miatt már folytatott nyomozást a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal de azokat bizonyítékok hiányában megszüntették.

A csempészet sorozatra akkor derült fény amikor a német vámosok két évvel ezelőtt a Hamburgi kikötő egyik raktárában megröntgeneztek három, kínában feladott és magyarországra szánt cipővel teli konténert. A fevételek alapján megállapították, hogy cipő helyett cigarettát rejtenek a konténerek. Az Interpol-on keresztül kérték a magyar vámszerveket, hogy végcéljáig kövessék az árut. A magyar vámosok hetekkel később egy budapesti raktárban rajtaütöttek a csempész bandán, a konténerekből elő is került a zárjegy nélküli cigaretta. Ekkor kezdték felgöngyölíteni az ügyet. A vámhivatali nyilvántartásokból megállapították, hogy 32 esetben azonos pénzügyőr végezte az árútovábbitást a Jozsefvárosi Pályaudvaron de az okmányszakértő szerint kizárható, hogy ő készítette volna a fiktív adatokat tartalmazó vámokmányokat. Az árú vámkezeléséig garanciát adó magáncégek azt sérelmezik, hogy míg a nyomozóhatóságoknak rendelkezésére állt minden olyan adat amelyből megállapítható lett volna, hogy ki rövidítette meg az államot több milliárd forinttal, addig ez nem érdekelte őket. A HavariaPress birtokába jutott szakértői vélemény szerint, nem hallgatták ki a konténereket a pályaudvarról elfuvarozó cégek sofőreit és nem vettek írásmintát a hivatalban dolgozó pénzügyőröktől és mindössze a 32 konténer ügyében indult eddig nyomozás.