A rendőrség a Civilek a békéért elnevezésű tömörülés február 15-re tervezett demonstrációját nem tiltotta meg, csupán a tiltakozók által kért vonulási útvonalat nem engedélyezi.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek cáfolta azokat a szombati híradásokat, miszerint a rendőrség betiltotta az Amerikai Egyesült Államok iraki katonai beavatkozása elleni tüntetést. A rendőrség azt javasolja, hogy a szervezet a demonstráció gyülekezési helyszínéül a Liszt Ferenc tér helyett az Erzsébet teret válassza és onnan vonuljon át a Kossuth térre – mondta a szóvivő. Hozzáfűzte, hogy az alternatív útvonalat már korábban is felajánlották, ám azt a szervezet elutasította.

Garamvölgyi László megjegyezte, hogy a rendőrség az eredeti útvonalat is jóváhagyná akkor, ha a tüntetők az úttest helyett a járdát vennék igénybe. Magyarázata szerint azonban az úttest egy sávjának lezárását sem tudják elfogadni, mert az a közlekedés aránytalan sérelmével járna. Utalt arra, hogy a bejelentés szerint ötezer fős demonstráció várható, ráadásul egy 12 tonnás jármű is kísérné az embereket.