Szerdán, csütörtökön és a jövő szerdán folytatódik a Legfelsőbb Bíróságon Stadler József és társai büntetőpere – jelenti a HavariaPress.

A hosszúra nyúlt büntetőügy 1997. október 28-án kezdődött Kecskeméten: az első kör végén, 1998. áprilisában különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalásban, adócsalásban, magánokirat hamisításban és a számviteli fegyelem megsértésében marasztalták el az akasztói vállalkozót. Kilencévi börtönbüntetésre és teljes vagyonelkobzásra ítélték. A Stadler terhére rótt bűncselekmények elkövetési ideje 1992 és 93.

Egy év múlva, 1999. nyarán a Legfelsőbb Bíróság szabadon bocsátotta Stadler Józsefet, és új eljárásra kötelezte a Bács-Kiskun megyei bíróságot. Az új eljárás 2000. október 26-án indult, majd 2001. októberében ismét első fokú ítéletet hirdettek. Kecskeméten Stadler József és társai ügyében. A megismételt eljárás Stadler Józsefnek kedvezett, mert 3 és fél évvel kevesebbet, 5 év hat hónapi szabadságvesztés, valamint mindössze kétmilliós pénzbüntetést kapott.

Az egy éve első fokon kihirdetett ítélet fellebbezések miatt került a Legfelsőbb Bíróság elé, ahol 2003. február 5-én és 6-án az iratokat ismertetik, majd várhatóan február12-én, azaz jövő szerdán hirdetnek ítéletet.