Az eljárás felfüggesztését kérte a vádhatóság feladatait ellátó amerikai igazságügyi tárca a szeptember 11-i New York-i és washingtoni terrorcselekmények eddigi egyetlen vádlottja, Zacarias Moussaoui perében, amelyet kétszer is halasztottak, s legutóbb júniusra 30-ra tűzték ki.

A vád szerint Moussaoui lett volna a huszadik gépeltérítő, de okmányainak hiányosságai miatt már korábban őrizetbe vették, s így nem vehetett részt a több mint háromezer ember életét kioltó terrortámadásokban, amelyeket így 19 öngyilkos merénylő hajtott végre. A 34 éves francia állampolgár tagadja, hogy köze lenne a szeptember 11-i terrorcselekményekhez, de elismeri, hogy tagja volt az al-Kaida terrorista szervezetnek.

Az eljárás felfüggesztésére irányuló kérést az igazságügyi tárca azzal indokolta, hogy némely eljárásjogi kérdésben fellebbviteli bírósághoz fordult, de további részleteket nem közölt. Értesülések szerint az egyik probléma a Pakisztánban elfogott Ramzi bin al-Siba tanúként való megidézése a védelem részéről – a bíró ezt el is fogadta, a vád emiatt fellebbezett.

A vádirat szerint Ramzi bin al-Siba a marokkói származású Moussaoui ellen vallott. Kihallgatásán azt mondta, hogy Moussaoui 2000 végén Afganisztánban találkozott Halid Sejk Mohameddel, a szeptember 11-i terrorcselekmények feltételezett irányítójával, az al-Kaida műveleti főnökével. Bin al-Siba azt is beismerte, hogy a terrorcselekmények előtt pénzt utalt át Moussaouinak.