Életfogytig tartó szabadságvesztést kért az ügyész az ellen a férfi ellen, aki tavaly nyáron egy pisztollyal két embert megölt, három embert pedig megsebesített az Oktogonon. Ítélet csütörtökön várható.

A vádlott 2000. Július 4-én összeveszett barátnőjével és első felindultságában az otthon engedély nélkül tartott pisztolyával a belvárosba indult. Öngyilkos akart lenni. Az Andrássy úton találkozott a későbbi áldozataival, akik jókedvűen mulatoztak, majd betértek a téren található egyik gyorsétterembe. A vádlott többször bement utánuk, majd a pisztollyal közvetlen közelről rálőtt az asztaloknál ülő három emberre. A támadás következtében két ember meghalt, egy pedig maradandó sérülést szenvedett. A vádlott ezután elmenekült az étteremből és később még két járókelőre is rálőtt az Aradi utca sarkán.

Július 5-én beismerte tettét. Az orvos szakértő véleménye szerint az agresszióra hajlamos fiatalember beszámítható állapotban volt és a féltékenység gerjesztette benne a dühöt. Az ügyész több emberen elkövetett emberölés és lőfegyverrel való visszaélés miatt halmazati büntetésként indítványozta az életfogytig tartó szabadságvesztést. Az ügyben csütörtökön hirdetnek ítéletet.