Életfogytig tartó, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Bíróság az oktogoni lövöldöző néven elhíresült Bódi Zsoltot – tudta meg a HavariaPress.

A fiatalembert mellékbüntetésként 10 évre eltiltották a közügyekben való részvételtől is. Bódi Zsolt legkorábban 35 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. A vád ellene több emberen elkövetett emberölés és lőfegyverrel való visszaélés volt.

A vádlott 2000. július 4-én összeveszett barátnőjével és első felindultságában az engedély nélkül tartott pisztolyával – öngyilkossági szándékkal – a belvárosba indult. Az Andrássy úton találkozott egy három fős társasággal – későbbi áldozataival -, akiknek jó kedve feldühítette. Kevéssel utóbb bement az Oktogonnál található gyorsétterembe, ahol ismét találkozott a fiatalokkal. Felindultságában az asztalukhoz lépett, és kettejüket főbe, harmadik társukat pedig mellkason lőtte. Ezután a menekülő emberek közé keveredve elhagyta a helyszínt. A támadás következtében két ember meghalt, egy pedig maradandó sérülést szenvedett. A férfi ezután még két járókelőre is rálőtt az Aradi utca sarkán. Bódi Zsolt másnap, július 5-én beismerte tettét, ám azt megindokolni nem tudta. Az orvosszakértő véleménye szerint az agresszióra hajlamos fiatalember beszámítható állapotban volt és a féltékenység gerjesztette benne a dühöt. Az ügyész több emberen elkövetett emberölés és lőfegyverrel való visszaélés miatt halmazati büntetésként indítványozta az életfogytig tartó szabadságvesztést. Az ügyben a Fővárosi Bíróság hirdetett ítéletet.