Az illetékes német ügyészség elrendelte az ogrish.com nyilvántartásból való törlését, mert a webhelyen gyomorforgató fotókat és video anyagokat tettek közzé.

A hatóságok általában közvetlenül a webhely tulajdonosánál lépnek fel, most viszont a düsseldorfi ügyészség a Computer Service Langenbach GmbH-nál jelentkezett, amely a városban a Joker.com doménnyilvántartót vezeti, hogy törölje az ogrish.com-ot a nyilvántartásból. A kérdéses doménnevet befagyasztották, más nem használhatja, és nem változtathatja meg. A domán csak akkor működhet újra, ha a tulajdonos pert nyer a német állammal szembeni.

Az ügyészség azért volt kénytelen ezt az eljárást választani, mert a webhely tulajdonosa amerikai állampolgár (aki azonnal tiltakozott is, a szólásszabadságra hivatkozva), ráadásul Amszterdamban él, mint ahogy holland kiszolgáló hostolja a webhelyét is. “Az Ogrish.com betiltása ékes példája annak, hogy a német állam emberi és pénzügyi erőforrásokat nem kímélve eltilt információkat az emberektől, akik ezekhez az információkhoz amúgy más forrásból is hozzájuthatnak”, nyilatkozta Langenbach. Az Ogrish keddtől átkerült az amerikai Pro Hosters szerverére új néven. A Pro Hosters főnöke, Ted Hickman és az Ogrish tulajdonosa, Dany Klinker egyébként már a múltban is együttműködött egymással. Hickman cége hostolta az Ogrish-t akkor is, amikor a webhely egy négyperces videofelvételt kínált arról, ahogy a pakisztáni iszlám radikálisok meggyilkolják a Wall Street Journap riporterét, Daniel Pearlt.