Meghallgatása után szabadon távozhatott a rendőrségről az a három személy, akiket a Civilek a békéért szervezet rendezvénye után állított elő a rendőrség önkényuralmi jelképek, vörös csillag és sarló-kalapács használata miatt.

Lapid Lajos ezredes, a budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettese elmondta: az előállított személyek közül kettő ellen indult önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt büntetőeljárás. Az ezredes tájékoztatása szerint a gyanúsítottak ellen egy házilagos készítésű, vörös csillagot, illetve sarló-kalapácsot ábrázoló transzparens nyilvános használata miatt indult meg az eljárás.

Kérdésre válaszolva a fővárosi rendőrfőkapitány helyettese megjegyezte: álláspontja szerint a megmozdulás szervezői nem felelősek a történtekért. A szervezők ugyanis a tüntetés lebonyolításakor a rendőrséggel folytatott előzetes megbeszélések szerint jártak el. Lapid Lajos úgy látja, a szombatihoz hasonló létszámú tömegdemonstráció során pedig már a legkülönbözőbb csoportosulások bukkanhatnak fel anélkül, hogy azt a rendezők kontrollálhatnák.