dr. Agrádi Péter a Magyar Rádió Közlapítvány Kuratóriumának elnökhelyettese keresete alapján a Fővárosi Bíróság jogerős ítéletben kötelezte a Magyar Nemzetet a Déli harangszó ügyben helyreigazításra.

A dr. Agárdi Péter felperes által a Magyar Nemzet Szerkesztősége alperes ellen indított sajtó-helyreigazítási eljárásban a Fővárosi Bíróság 48.Pf.630.862/2002/3. számú jogerős másodfokú ítéletében helyt adott a Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú, 37.P.90.023/2002/3. számú ítéletében foglaltaknak, melynek alapján a Magyar Nemzet Szerkesztősége a következő közlemény közzétételéről köteles gondoskodni:

“Lapunk 2002. szeptember 2-i számában “Veszélyben a déli harangszó”, valamint a 2002. szeptember 3-i számában “Honnan szóljon délben a harang?” címmel megjelent írásokban valótlanul állítottuk, hogy dr. Agárdi Péter a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriuma elnökhelyetteseként indítványozta, illetve kezdeményezte, hogy jelenlegi formájában szűnjék meg a déli harangszó, továbbá azt a hamis látszatot keltettük, mintha a Kuratórium tagjaként beleszólna a Magyar Rádió műsoraiba.”