Bérgyilkosságban való részvétellel gyanúsítják a Készenléti Rendőrség egyik rendőrét – tudta meg a HavariaPress. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség gyanúja szerint K. László készenléti rendőr szerzett bérgyilkost tavaly tavasszal egy kékcsei férfi kivégzésére.

2002. március 25-én éjjel két álarcos férfi rontott be a későbbi áldozat kékcsei lakásába, ahol egyetlen lövéssel kivégezték a 26 éves családfőt, felesége és 6 éves gyermeke szeme előtt. A gyilkosok távozásuk előtt megkötözték az áldozat feleségét és gyerekét, és átkutatták a lakást.

A rendőrség már a nyomozás kezdetén feltételezte, hogy leszámolás, vagy bérgyilkosság történt. Erre utalt az is, hogy az áldozat többszörösen büntetett előéletű volt, és rettegésben tartotta a környezetét. A rendőrök ez alapján találtak rá egy kékcsei házaspárra, akik üzleti okokból régóta haragosai voltak az áldozatnak, és többször felfogadtak már verőembereket ellene. A nyomozás adatai szerint a házaspár végül a készenléti rendőrként szolgáló, szabolcsveresmarti K. Lászlót kérte meg, hogy szerezzen bérgyilkost a haragosuk kivégzésére. K. László egy szabolcsveresmarti és egy szolnoki férfit vett rá a gyilkosság végrehajtására, 900.000 forintért.

A rendőrség felbujtóként gyanúsítja a volt rendőrt és a kékcsei házaspárt. A másik két férfi egyikét nyereségvágyból elkövetett, előre kitervelt emberöléssel, társát bűnsegédként gyanúsítják. A gyilkosság ügyében kedden zárult le a nyomozás, az ügynek mind az öt gyanúsítottját előzetes letartóztatásba helyezték.