Kedden folytatódik az a per, amelyben a Magyar Posta Rt. 109 millió forintot követel a Fidesztől, mivel a párt nem fizette ki az áprilisi országgyűlési választások második fordulója előtt kézbesített kampánylevelekért járó pénzösszeget. A Fidesz arra hivatkozva nem fizet, hogy a posta nem teljesítette a szerződésben foglaltakat. A Magyar Posta vezetése vitatta ezt és beperelte a Fideszt.

Egy bírósági tárgyaláson már túl vannak a Magyar Posta-Fidesz per résztvevői, a következő menet kedden lesz. Az első tárgyaláson a Magyar Posta jogi képviselője több bizonyítékot is benyújtott arra vonatkozóan, hogy a szerződésben vállaltak szerint határidőre kézbesítették a 3 millió 638 ezer 245 levelet. A Fidesz ügyvédje szerint azonban a posta nem a szerződésben foglaltak szerint kézbesítette a leveleket, mivel az általuk megjelölt címek közül számos helyre nem érkezett meg Orbán Viktor levele, és erről több bejelentés is érkezett a párthoz még tavasszal.

A posta jogi képviselője jelezte, hogy a Fidesz öt megyében egyáltalán nem adott fel küldeményt (mivel azokon a helyeken az első fordulóban eldőlt a küzdelem, így nem volt második forduló), de a reklamált címjegyzékben szerepelnek ottani címek is. A Fidesznek a szerződés szerint 2002. június 26-ig kellett volna kifizetni a kézbesítésért járó díjat a postának. A párt nem fizetett és eleinte – postai vezetők akkori nyilatkozatai szerint – panaszt sem tett, csak azután kezdte el kifogásait hangoztatni, hogy többször is felszólító levelet kapott.