Összesen mintegy 120 millió forint megfizetésére kötelezte a Fideszt a Fővárosi Bíróság (FB), miután a tavalyi országgyűlési választások két fordulója között kézbesített 3,5 millió levél ellenértékeként járó díjat mindeddig nem fizette meg a párt a Magyar Postának.

A gazdasági perben hétfőn kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint 2002. április 17-én állapodott meg az akkori legnagyobb kormánypárt az állami céggel arról, hogy 48 órán belül, még a 19-én 22 órakor beálló kampánycsend előtt kézbesít 3,6 millió küldeményt. Utóbb azonban a Fidesz többszöri felszólítás ellenére sem fizette ki a kézbesítésért járó 109 millió forintos díjat. Hónapokkal később a megrendelő azt vetette fel, hogy a posta hibásan, hiányosan teljesített, sok esetben nem kézbesítette a küldeményeket.

A posta a perben felhozott 640 esetben dokumentumokkal támasztotta alá, miért is maradhatott sikertelen a kézbesítés, a bíróság pedig elvetette a Fidesz e körben tett további bizonyítási indítványait, miután a törvény szerint a közönséges, nem könyvelt küldemények elvesztéséért, megsemmisüléséért a posta nem tartozik felelősséggel. Az FB első fokon kötelezte a Fideszt, hogy fizesse meg a Magyar Postának a 109 millió forintos kézbesítési díjat, illetve a kamatokat.