Megkezdődött a tárgyalás abban az ügyben, amelyben egy rendőrt is emberrablással vádolnak – tudta meg a HavariaPress. Az eset még 2001. januárjában történt. Az ügyet a Fővárosi Bíróság tárgyalja.

A nyomozás adatai szerint az ügy sértettje bérlőként lakott az elsőrendű vádlott Márvány utcai lakásában. 2000. nyarán 90.000 forintot kért kölcsön a 27 éves férfitól. Ezt az összeget azonban több mint fél éven keresztül nem tudta megadni, sőt a lakbért sem fizette ki. A szállásadó ezért 2000. szeptemberében eladta a sértett elektronikus játékát, hogy ily módon jusson pénzéhez. Ez az összeg azonban nem fedezte a tartozást, ami az idő múlásával amúgy is egyre nőtt. A két férfi ezért megállapodott, hogy 2001. január 10-én a Nyugati Városközpontban rendezik a vitás ügyet.

A sértett azonban ekkor sem tudta rendezni a tartozását, ami ekkorra már – szállásadója állítása szerint – hatszázezer forintra rúgott. Az elsőrendű vádlott ekkor a vád szerint erőszakkal elvett 30.000 forintot a sértettől, majd magával vitte a férfit a Márvány utcai lakásba. Itt közölte vele, hogy addig nem hagyhatja el a lakást, amíg nem tudja megfizetni a tartozását. A fogva tartáshoz segítségül hívta a másodrendű és a harmadrendű vádlottakat is. Ez utóbbi férfi a bűncselekmény idején rendőr zászlósként dolgozott a VIII. kerületi rendőrség bűnügyi osztályán. A sértettet mindhárom vádlott verni kezdte, majd felszólították, hogy találjon ki valamilyen megoldást a tartozás rendezésére. A bérlő ekkor is csak részletfizetést tudott felajánlani, ezért – a közben bekapcsolódó negyedrendű vádlott javaslatára – megkötözték, és foglyul ejtették a Márvány utcai lakásban.

A sértett két napot töltött a vádlottak fogságában, akik napközben dolgoztatták, éjjelente pedig összekötözve őrizték. A második éjszaka azonban az őrségben lévő elsőrendű vádlott elaludt, s a sértett ezt kihasználva ki tudta magát szabadítani a fogságból. A súlyos sérülésekkel szabaduló férfi az Országos Traumatológiai Intézetbe került, ott hallgatták ki a rendőrök is. Az ügy rendőr vádlottja azonban előzőleg rávette, hogy hamisan valljon. A férfi ezt meg is tette, és csak hónapokkal vallotta be a vele történt eseményeket, amikorra az elrablói már előzetes letartóztatásba kerültek. Az ügy mind a négy rablóját emberrablás bűntettével vádolják. Az elsőrendű vádlottat emellett súlyos testi sértés bűntette és kábítószerrel való visszaélés vétsége, a másod- és harmadrendű vádlottakat pedig tiltott kábítószer-fogyasztás miatt is vádolja a bíróság. A rendőrként dolgozó harmadrendű vádlott az emberrablásban való részvétel mellett hamis tanúzás felbujtójaként is a bíróság elé került.