Tolna megyében idős, magányos, kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket csapott be egy férfi, akit köröz a rendőrség. Azt ígérte az időseknek, hogy egy nagyobb összegért és nyugdíjuk egy részéért most épülő nyugdíjasotthonába költözteti őket. Volt, aki a házát is eladta, csakhogy pénzt tudjon a férfinak adni. A rendőrség feltételezi, hogy a szélhámos jóval több embert csapott be, mint ahányan eddig jelentkeztek.

Egy 77 éves özvegyasszony szekszárdi házát adta el azért, hogy Simontornyára az épülő idősek otthonába költözhessen. Ezért 1 millió 650 ezer forintot fizetett, és vállalta, hogy a nyugdíja 80 százalékát is rendszeresen átadja a Bt-nek. A vállalkozó azt ígérte, hogy 2002 karácsonyát már az új otthonban töltheti. Akkor derült ki, hogy se épület se pénz, és a vállalkozó is eltűnt.

A simontornyai önkormányzat még kedvezményt is adott volna a cégnek, sőt azt is vállalták, ha felépül a ház, a teljes vételárat visszafizetik. Az ügyvezető azonban a városban soha többet nem jelentkezett. Azt, hogy kitől mennyit sikerült kicsalnia, még nem lehet tudni, mert az ügyben csalás alapos gyanúja miatt csak egy pár hete kezdődött nyomozás.

Daubner Gabriella a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányág sajtóreferense a Tényeknek elmondta, hogy a rendőrség arról szerzett információt, hogy többen is fizettek a Szívhang BT.-nek jelentős összeget azért, hogy bekerülhessenek az idősek otthonába. A rendőrség azt sem tartja kizártnak, hogy a férfi az ország más területein is ugyanezzel a módszerrel csapott be idős embereket, ezért további károsultak jelentkezését várják.