Magánnyomozóval is figyeltette az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) egyik főtanácsadóját az egyik gyógyszerpiaci szereplőnek dolgozó üzleti hírszerző cég. Emellett az egészségügyi minisztérium egyik volt magas beosztású tisztviselőjét is megfigyelték – írja a Magyar Hírlap.

Nem csak az OEP, hanem az egészségügyi minisztérium egyik magas beosztású tisztségviselőjét is megfigyeltette egy gyógyszerpiaci szereplő – írta a Magyar Hírlap. A gyógyszerpiacon érdekelt cég kompromittáló adatokat gyűjtetett az OEP főtanácsadójáról, vélhetően azért, hogy állami támogatást nyerjen el termékeire. A miniszteri kabinethez tartozó tisztségviselőről úgy tudták, kapcsolatban áll a megbízó vállalkozás konkurenciájának vezetőjével, ami hatással lehet az állami támogatás odaítélésére.

A megfigyelést végző üzleti hírszerző cég arról számolt be: a tisztviselőre egyik ismerőse ráijesztett, a rendőrség a kapcsolatai után nyomoz, aminek hatására a viszony lazult. A miniszteri kabinet azóta áthelyezett főtanácsadója után magánnyomozó érdeklődött, aki a szomszédokat is kifaggatta. A nyomozó egy kitalált örökösödési ügyre hivatkozva kérdezősködött, a környezettanulmányt a főtanácsadó felesége, és szomszédja hitelesítette.

A lap birtokába került jelentés szerint a főtanácsadó MSZP-tag, helyi polgármesterjelölt, “közepesen alkoholfüggő, egyesek elmondása értelmében gyakori munkahelyváltása mögött rendőrségi eljárás áll”. A lap szerint a főtanácsadó cáfolta, hogy alkoholfüggő lenne, és hogy rendőrségi eljárás folyt volna ellene. A jelentés azzal a mondattal zárul: “képesek vagyunk kapcsolatot létesíteni vele”. A Magyar Hírlap szerint ez arra is utalhat, hogy a megfigyelés adatait zsarolásra vagy másfajta befolyásolásra akarták használni.