Eszméletét vesztette az ítélethirdetés előtt Petróczy András, Soproni Ági gyilkossággal vádolt fia – jelenti a HavariaPress. Az ítélethozatalt ezért el kellett napolni. A hírügynökség korábban hírül adta, hogy délután egy óra körül várható jogerős ítélet a színésznő gyilkosainak perében.

Az orvosok szakvéleménye szerint azonban a férfi egészségi állapota jelenleg nem teszi lehetővé, hogy végighallgassa az ítéletet. A bíróság folyosóján eszméletét vesztő férfit megvizsgáló orvos szerint az életveszély sem zárható ki. A per másodrendű vádlottja, Petróczy András ugyan azóta visszanyerte az öntudatát, de nincs kihallgatható állapotban. Az ügyvédek javaslatára a legfelsőbb Bíróság az elsőrendű vádlott, Lázár Zsolt esetében sem hirdetett ítéletet. A per folytatása március 26-án, délelőtt 10 órakor várható.

A csütörtöki perben egyébként már elhangzottak a perbeszédek és a tanúvallomások, a bírák a jogerős ítélet meghozatalára készültek a két vádlott ellen. Az ügyben a Fővárosi Bíróság korábban első fokon életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől való eltiltásra ítélte a két elkövetőt. Az elsőrendű vádlott Lázár Zsolt az első fokú ítélet szerint legkorábban 30 év múlva, a színésznő fia, a másodrendű vádlott Petróczy András pedig 40 év múlva szabadulhat. A vád ellenük előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett emberölés.