Postabank-ügyben újabb nyomozást rendelt el a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) 2000 decemberében készült titkos jelentése alapján az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az ORFK tájékoztatása szerint a Princz Gábor, a Postabank Rt. korábbi elnök-vezérigazgatója és társai elleni nyomozás során került hétfőn a rendőrség birtokába a 2000 decemberében készült Kehi-jelentés, amelyről addig nem tudott a nyomozóhatóság. A titkos minősítésű vizsgálati jelentés tartalma arra utal, hogy a Postabank Rt. 1998. év végi konszolidációja során olyan gazdasági döntések születtek, amelyek hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúját alapozzák meg. Ezért rendelt el az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága újabb nyomozást a Postabank-ügyben ismeretlen tettes ellen.

Princz Gábor 1998 nyarán, a Kehi-jelentésben érintett események előtt távozott a Postabank éléről. Az 1998-as kormányváltást követően több állami szerv tett feljelentést a Postabanknál bekövetkezett több mint 150 milliárdos vagyonvesztés felelőseinek felkutatása érdekében. Ez alapján indult meg a nyomozás, amelyben gazdasági társaság vezető tisztségviselőjének visszaélése vétségével gyanúsították meg Princz Gábort és több egykori vezető társát. Ez év március elején a csaknem fél évtizede tartó nyomozást lezáró iratismertetésre idézte Princz Gábort az ORFK. Ám éppen ezekban a napokban a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal is megidézte az egykori bankvezetőt azért, hogy hűtlen kezeléssel gyanúsítsa meg, sajtóhírek szerint többek között a Budai Hengermalom Rt. ügyei miatt. Princz Gábor családi okokra hivatkozva nem jelent meg az ügyészségen. Ez ügyben az újabb gyanúsítotti idézés hétfőre szól.

A napokban Keller László, a Miniszterelnöki Hivatal közpénzügyi államtitkára is feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Postabank követeléseinek kezelésével foglalkozó PB Workout Kft. korábbi tevékenysége miatt. Erről Keller László az MTI-nek korábban annyit mondott: az előző kormány határozatban utasította a Kehi-t az említett cég tevékenységének átvizsgálására. A hivatal súlyos megállapításokat tartalmazó jelentés-tervezetet készített, ám ebben a stádiumban megakadt a vizsgálat. Szintén az utóbbi napok fejleménye, hogy Postabank-ügyben az 1995-től hivatalban volt pénzügyminisztereknek, pénzügyminisztériumi illetve bankfelügyeleti vezetőknek, továbbá Princz Gábor utódjának, Auth Henriket a meghallgatását indítványozta a rendőrségnek Princz Gábor védője.