Ezúttal a Borsod Megyei Államháztartási Hivatalból kerültek ki iratok. A munkáltatói igazolásokat ugyanaz a hajléktalan találta meg, aki néhány napja a vámpapírokat. Az intézmény igazgatója szerint az iratokat valaki kilopta.

Az Államháztartási Hivatal vezetője szerint náluk az iratmegsemmisítés olyan zárt rendszerben működik, ahonnan csak lopással kerülhetnek ki iratok. Egy hete történt hasonló eset, akkor ugyanez a hajléktalan férfi a Vám- és Pénzügyőrségről származó iratokat adott át az újságírónak. A főként miskolci tanárok adatit tartalmazó 2002-es munkáltatói igazolások a heti bulvármagazin szerkesztőségébe kerültek. Az újságíró azt állítja, a Vám- és Pénzügyőrségről származó iratokat egy hajléktalan férfi találta egy kukában. A férfiről most az újságíró sem tudja, hogy hol lehet.

Az igazolásokon a tanárok minden személyes adata szerepel. Azt is meg lehet tudni belőlük, hogy ki mennyit keresett a múlt évben, mennyi pluszjövedelemre tett szert, és azok honnan származtak. A területi államháztartási hivatal megyei igazgatója nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Annyit azonban az RTL Klub Híradó kérdésére telefonon elmondott, hogy a hivatalban csak háztartási hulladék kerülhet a szemétbe. Az iratmegsemmisítés zárt rendszerben működik, a fel nem használt papírokat ugyanis azonnal bezúzzák. Az igazgató véleménye szerint a munkáltatói igazolásokat valaki kilopta, vagy kilopatta az intézményből. Belső vizsgálatot azonban csak akkor tud elrendelni, ha másolatokat kap az utcára került iratokból.