24 millió forint megfizetésére, és volt szolgálati autójának visszaadására kötelezte a Fővárosi Munkaügyi Bíróság Berkecz Máriát, a Millenáris Kht. volt ügyvezető igazgatóját – írja a Magyar Hírlap. Az ítélet nem jogerős.

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság nem jogerős ítélete szerint 24 millió forintot vissza fizessen, és volt szolgálati autóját is vissza kell hogy adja Berkecz Mária, a Millenáris Kht. volt ügyvezető igazgatója – írja a Magyar Hírlap. Berkecz ügyvédje érdekesnek találja a 24 millió forintot, mivel a volt vezető által kapott végkielégítés az adó befizetése után csupán 18 millió forintot jelentette. A kht. jelenlegi vezetésének számítása szerint Berkecz 13 millió forintot kellene, hogy visszaadjon.

A munkaügyi pert Mizsei Zsuzsa, a társaság jelenlegi vezetője indította, arra hivatkozva, hogy a végkielégítés összege jó erkölcsbe ütközik. Az ügyvéd szerint azonban ez nem munkajogi kategória. A bíróság még nem írta le az ítélet indoklását, ezt az ügyvéd különös érdeklődéssel várja, mivel számára nem volt értelmezhető, hogy a tárgyaláson elhangzott: a végkielégítésről szóló szerződés érvényes, de annak rendelkezései hatálytalanok. Az ügyvéd szerint ez egy konstruált ügy, amivel mások ügyeit igyekeznek leleplezni.

A végkielégítés ügyében folyó nyomozást egy hónapja zárták le, de csak kedden kapott értesítést az ügyvéd arról, hogy vádemelési javaslattal már átadták az ügyészségnek az iratokat. Ezt az eljárását Keller László, a Miniszterelnöki Hivatal közpénzügyi államtitkára kezdeményezte. Az államtitkár feljelentése szerint, több mint 36 milliós kár értet a Millenáris Kht-t, mivel Bártfai Béla a MeH volt államtitkára és Berkecz Mária külön megállapodásban a jogszabályban előírtaknál nagyobb mértékű végkielégítésről egyezett meg – írja a Magyar Hírlap.