A Budapesti Rendőr-főkapitányságon ismételten kihallgatták Szikinger Istvánt, a Tasnádi Péter ügyvédjeként ismertté vált alkotmányjogászt. A vád: lőszerrel való visszaélés alapos gyanúja. A dobozban lévő lőszert és lőfegyvert egy házkutatás során foglalták le a rendőrök – utal az előzményekre a Népszabadság.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon ismételten kihallgatták Szikinger Istvánt, a Tasnádi Péter ügyvédjeként ismertté vált alkotmányjogászt. A vád: lőszerrel való visszaélés alapos gyanúja. Szikinger ügyvédje a Népszabadságnak elmondta, hogy védence ismét részletes, beismerő vallomást tett, ebben megismételte korábbi kijelentését: az irodájában őrzött dobozról nem tudta, hogy mit tartalmaz.

A dobozban lévő lőszert és lőfegyvert egy házkutatás során foglalták le a rendőrök. A Népszabadság úgy értesült, hogy az ügyvédi kamarának ilyen esetekben kötelessége fegyelmi eljárást indítani. Szikinger a Budapesti ügyvédi kamarát eddig nem tájékoztatta a történtekről. A Blikk korábban azt írta: a dobozt egy ügyfele bízta Szikingerre, hogy egy bizonyos “meghatározott” esetben juttassa el azt a rendőrségre. Az ügyvéd titoktartási kötelezettségére hivatkozva nem árult el további részleteket.