Várhatóan csalás és hanyag kezelés gyanújával vádat emelnek a MERT 2000 Rt. és a Happy End Kft. vezetője, valamint a MeH Országimázs Központjának volt osztályvezetője ellen, mivel a rendőrség szerint az alvállalkozók bevonása miatt egymilliárd forinttal többe került a Fidesz-kormány által életre hívott propaganda újság.

Befejezéséhez közeledik a nyomozás a Millenniumi Országjáró című kiadvány ügyében. A Népszabadság úgy tudja, hogy a rendőrség a napokban iratismertetést is tartott, s az iratokat felülvizsgálatra küldte a Fővárosi Főügyészségnek. Információk szerint T. Szabolcsot, a MERT 2000 Rt. vezetőjét és Cs. Nórát, a Happy End Kft. vezetőjét csalással, míg N. Bernadettet, a MeH Országimázs Központjának volt osztályvezetőjét hanyag kezelés vétségével gyanúsítják. A gyanú szerint az okozott kár mintegy egymilliárd forint. Mint a napilap emlékeztet, a Millenniumi Országjáró elkészítésével a Happy End Kft. a MERT 2000 Rt.-t bízta meg. A kiadványt az Országimázs Központ finanszírozta. A MERT a feladatot továbbadta egy nyomdának, s T. Szabolcs erről nem tájékoztatta a Happy End ügyvezetőjét, aki utóbb azt hallgatta el, hogy alvállalkozót vont be.

A nyomda 867 millió forintot számlázott a munka fejében a MERT-nek, a cég azonban a Happy Endnek már több mint 1 milliárd 763 milliós számlát nyújtott be. Papp Gábor, N. Bernadett ügyvédje érdeklődésünkre elmondta: alaptalannak tartja a védencével szembeni gyanúsítást, ugyanis N. Bernadettet semmilyen jogszabály nem hatalmazta fel a vagyonkezelésre. Az ügyben egy hónappal ezelőtt kihallgatta a rendőrség Wermer Andrást, Orbán Viktor volt miniszterelnök tanácsadóját is. Wermer, a Happy End alapítója a Kft. fizetett alkalmazottjaként jelent meg kikérdezésén. Mint mondta, valójában összekötő szerepet vitt, feladata a kormánypropaganda szellemi irányítása volt.