Az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága jelentős jogsérelem hiányában megtagadta a nyomozást a gyógyszeripari megfigyelés ügyében. A feljelentést Elek Csaba, az OEP főtanácsadója tette, mert adatokat gyűjtöttek róla egy gyógyszergyár megbízásából.

A rendőrség nem tudta megállapítani az OEP-megfigyelés ügyében a jelentős érdeksérelmet, ez pedig nélkülözhetetlen az alapos gyanúhoz – mondta a Magyar Hírlapnak az ORFK SZBEI alezredese, Tamics Gábor. Elek Csaba informálisan értesült arról, hogy igazolnia kellene érdeksérelmét a nyomozás elrendeléséhez, de erre vonatkozó bejelentést nem tett a rendőrégen.

A Lilly Hungária Kft. eddig folytatott belső vizsgálata semmilyen bizonyítékot nem tárt fel arra vonatkozóan, hogy a vállalatvezetés engedélyével bárki is törvénytelen megfigyeléseket rendelt volna meg – áll a cég által kiadott közleményben. A társaság ugyanakkor elismeri, hogy egyes alkalmazottak munkájuk során személyes jellegű információkat kértek, kaptak és tároltak.