A földművelésügyi miniszter is tud olyan nepperekről, akik 30-50 ezer forintért gyors földhivatali bejegyzést ígérnek. A miniszter még korábban felszólította a földhivatalok vezetőit, hogy szüntessék meg, ahogy fogalmazott a külön utakat.

“Már több vizsgálat volt a földhivataloknál, olyan is, amely a gyors tulajdonjog bejegyzéseket vizsgálta. Ennek eredményeként néhány hónapja új vezetőt neveztek ki a fővárosi földhivatalnál” – mondta Németh Imre. A földművelésügyi miniszter is hallott arról, hogy még most is nepperek ígérik azt, hogy 30-50 ezer forintért gyorsan bejegyzik a tulajdonjogot. Erről tanúskodik rejtett kamerás felvételünk. “A miniszter szerint ezek az emberek azt használják ki, hogy lemaradásban van a földhivatal, nem tudják tartani a határidőket” – hallható egy korábbi felvételen.

“Valóban nekünk is volt ilyen jelzésünk, nyomatékosan felhívtuk a földhivatal vezetők figyelmét, hogy ezeket a külön utakat szüntessék meg. De úgy gondolom, hogy véglegesen ezt a számítógépes rendszer fogja megszüntetni” – nyilatkozta a miniszter. Vagyis a miniszter abban bízik, ha csökken a sorban állás a földhivatalokban, mert az önkormányzatok és ügyvédek interneten is elérhetik az ingatlan nyilvántartást, megszűnik a korrupció is. Addig az új vezetőknek kell figyelniük a munkatársakra. Az RTL Klub Híradó szerette volna megkérdezni a Fővárosi Földhivatal vezetőjét is, aki néhány napja úgy nyilatkozott: kizárt, hogy az ügyintézőket megvesztegessék, de ma már nem reagált megkeresésünkre.