Korrupció gyanúja miatt Keller Lászlóhoz fordult a Varga Stúdió az európai uniós ismeretek terjesztésére kiírt rajzfilmpályázat miatt – írja a Népszabadság. A stúdió ezért nem is jelentkezett a pályázatra, amelyen nyolc induló közül a Gát György producer vezette konzorcium lett a nyertes.

A világhírű, a Mr. Bean rajzfilmváltozatát is készítő Varga Stúdió korrupció gyanúja miatt ismét Keller László közpénzügyi államtitkárhoz fordult az európai uniós rajzfilmpályázat miatt – írja a Népszabadság. A cég szerint a pályázati határidőket gyanúsan rövidre szabták. Az állmatitkár egyszer már elutasította a kigfogást.

A napokban a sajtóban felmerült, a nyertes produceri iroda, már a pályázat kiírása előtt hozzákezdett a sorozat elkészítéséhez. Gát György korábban az [origo]-nak nyilatkozva tagadta ezeket a sajtóhíreket. Mint közölte: a pályázat kiírását követően, februárban kezdett hozzá a munkához. “Egy fillér közpénzt nem használtam fel a mai napig” – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy 174 millió forintért vállalták a rajzfilmsorozat elkészítését. A sorozat sugárzásáról az MTV-vel állapodtak meg.

A Belügyminisztérium és a Külügyminisztérium által közösen kiírt, európai uniós ismeretterjesztő, egyenként 4-6 perces, összesen 35 részes rajzfilmsorozat elkészítésére kiírt közbeszerzési eljárás nyertese a GiroMedia Reklám és Kereskedelmi Kft., az Animation.hu Stúdió Filmkészítő és Forgalmazó Kft., valamint a Super Fly Films Inc. által alkotott konzorcium lett.