Az énekesnő a jelek szerint nem lel békére a világhálón. Miután Madonna a napokban magánakcióba kezdett az online fájlcsere-szolgáltatások ellen, ismeretlen hackerek feltörték a popsztár weboldalát, és illegális másolatokat helyeztek el rajta.

Madonna “American Life” című, új albumának kiadása előtt állva néhány héttel ezelőtt elérhetővé tette a lemez első maxiját a világhálón. Miután azonban az énekesnő akcióba kezdett az online fájlcsere-hálózatok ellen, a hétvégén ismeretlen hackerek feltörték hivatalos weboldalát, és illegális zenefájl-másolatokat helyeztek el rajta az eredeti tartalom helyett. Madonna olyan csali fájlokat helyeztetett el a fájlcsere hálózatokon, amelyek az énekesnő legújabb dalainak tűnnek, valójában azonban egy személyes üzenetet tartalmaznak: “Mi a ….. gondolsz, hogy ezt csinálod?” Az énekesnő a lépéssel el kívánja venni a felhasználók kedvét attól, hogy zeneszámait ingyen töltögessék le az internetről.

A jelek szerint azonban Madonna éppúgy a hackerek haragjának középpontjába került, mint az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA), amelynek weboldalát sorozatos hackertámadások érik. Madonna feltört weboldalára a hackerek a “Mi a ….. gondolok, hogy ezt csinálom?” üzenetet helyezték el számos illegális zeneletöltésre mutató hivatkozással együtt. A teljes rend a hétvégi támadást követően csak kedden állt helyre Madonna weboldalán. Bár Madonna mostani lépése komoly visszhangot váltott ki az internetezőkben, az utóbbi időben egyre több olyan próbálkozásról hallani, amelyben a lemezkiadók, illetve az előadók csali fájlokkal igyekeznek elvenni a felhasználók kedvét az illegális zeneletöltésektől.