Tanúk meghallgatásával folytatódott a nevelőapja megölésével vádolt fiatalkorú S. Kitti elsőrendű és a bűnpártolással, valamint fiatalkorú veszélyeztetésével másodrendűként vádolt édesanyja büntetőügyének tárgyalása hétfőn Kaposváron, a Somogy Megyei Bíróságon.

Az április 24-én kezdődött tárgyalássorozat harmadik napján – az előző két tárgyalási naphoz hasonlóan – Völgyi Dezső tanácsvezető bíró zárt tárgyalást rendelt el S. Kitti és édesanyja kérésére.

A bíróság ezúttal három tanút kívánt meghallgatni. Ám egyikük, az elsőrendű vádlottat kezelő pszichológus nem jelent meg, ezért S. Kitti védője a tárgyalás elnapolást kérte.

A hétfői tárgyaláson a fiatal lány egyik barátnőjét és egy szakértőt hallgattak meg.

Az újabb tárgyalást június másodikára tűzték ki, amikor az MTI értesülése szerint sor kerülhet az elsőfokú ítélet kihirdetésére.

A bírósághoz benyújtott vádirat szerint a múlt év augusztus végén történt tótújfalui emberölés elsőrendű vádlottja az akkor 14. életévét éppen betöltött S. Kitti alvó nevelőapját annak fegyverével fejbe lőtte. A 48 éves férfi azonnal meghalt.

Az emberöléssel vádolt S. Kitti korábbi, rendőrségen tett vallomásában tettének okát azzal indokolta, hogy nevelőapja rendszeresen bántalmazta őt és édesanyját.

A vádirat szerint S. Kitti augusztus 31-re virradó éjszaka két óra körül határozta el, hogy megöli nevelőapját. Kivette a férfi csőre töltve tárolt pisztolyát a szekrényből, és közelről fejbe lőtte az alvó embert.

A másodrendű vádlott egyrészt bűnpártolás miatt, másrészt kisebbik, az akkor hároméves kislányának veszélyeztetése miatt áll a bíróság előtt.

Az elsőrendű, kiskorú vádlott legfeljebb öt év, a másodrendű vádlott halmazati büntetésként akár hét és fél év szabadságvesztéssel sújtható.

A kiskorú S. Kitti a tárgyalássorozat áprilisi megkezdése előtt kéthónapos pszichiátriai kezelésen vett részt.

Az előző kétnapos tárgyalás során több mint 20 tanút hallgattak meg, köztük a vádlottak szomszédait, valamint S. Kitti tanárait.