Több jogszabálysértést és szabálytalanságot állapított meg az a vizsgálat, amelyet a Sportfolió Kht.-nál végzett a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) tavaly decemberben – értesült a Népszava.

A Népszava szerdai számában beszámolt arról, hogy a vizsgálat, illetve az ebből levont jogi szakvélemény alapján a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) közpénzügyi államtitkársága különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett a kht. korábbi ingatlanhasznosítási ügyeiben. A lap úgy tudja, hogy a feljelentés kedden megérkezett a rendőrségre. Az ügyben felvetődhet Deutsch Tamás és Stumpf István felelőssége is.

Az Ifjúsági és Sportminisztérium (ISM) 2000. decemberben alapított egy vagyonkezelő kht.-t, amely a jogi vélemény szerint nem megfelelően gazdálkodott a rábízott kincstári vagyonnal. A kht.-hoz az ingatlanok forgalmazásából befolyó több mint 600 millió forintot az ISM alapító határozata alapján átutalták a tárca számlájára. Ám a szakértői vélemény szerint a kht. nem költségvetési szerv, így nem az ISM, hanem a KVI felé tartozott volna elszámolási kötelezettséggel. Konkrét ügyeket is kifogásol a jogi vélemény; többek között egy budapesti, Aladár utcai ingatlan eladását, amellyel a kht. mintegy 200 millió forintos kárt okozott volna, és egy, a Budapest Aréna melletti autóbusz parkoló bérbeadását.