A Fővárosi Bíróság elfogatóparancsot adott ki Deésy Géza ellen, aki nem jelent meg a kazetta-ügy bírósági tárgyalásán. Az ügyet 2001 elején épp Deésy robbantotta ki, amikor nyilvánosságra hozott egy titokban készített hangfelvételt.

A kazetta-ügy vádirata szerint három éve Deésy Géza, valamint az Agropark Kht. két másik munkatársa azzal bízott meg egy ügyvédnőt, hogy adjon át 3 millió forint kenőpénzt Torgyán József fiának, Torgyán Attilának. Így próbálták elintézni, hogy ők nyerjenek egy 400 milliós pályázaton. Az ügyet 2001 elején maga Deésy hozta nyilvánosságra, és bizonyítékul egy kazettát is bemutatott, amelyen az ügyvédnővel a pénz átadásáról beszélnek.

Azt a rendőrök nem tudták bizonyítani, hogy a 3 millió forint eljutott Torgyán Attilához, de a botrány nagy szerepet játszott abban, hogy Torgyán Józsefnek végül meg kellett válnia miniszteri székétől. A per idén januárban kezdődött, és a vádlottak tagadták bűnösségüket. A botrány kirobbantója, Deésy Géza azonban már akkor sem jelent meg a bíróságon. Nem vonult be a börtönbe sem, pedig egy másik ügyben, a Stadler perben, három évre ítélték, és április 2-án meg kellett volna kezdenie a büntetés letöltését. A bíróság ma elfogatóparancsot adott ki ellene, a kazetta-ügy tárgyalását pedig egyelőre felfüggesztették.