Egészségi állapotára hivatkozva egyelőre nem tett vallomást Engel Zoltán, aki tegnap lelőtt egy rendőrszázadost. Az életveszélyesen megsebesült fegyveres rabló magánál van, és az RTL Klub Híradójának információi szerint az ügyészségi nyomozók csütörtök délelőtt kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Engel Zoltán több emberen elkövetett emberölési kísérlettel gyanúsítják, miután tegnap reggel egy II. kerületi ház kertjében rálőtt az őt üldöző rendőrökre, és megölt egy 40 éves rendőrtisztet. A férfit ezért akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik.
A tűzpárbajban a fegyveres rabló maga is életveszélyesen megsebesült. Ágyát a kórházban éjjel-nappal rendőrök őrzik. Az ügyészségi nyomozók már megpróbálták kihallgatni, a férfi azonban nem beszélt. A Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal vezető ügyésze tegnap megkísérelte meghallgatni a kórházban fekvő gyanúsítottat, azonban egészségi állapotára hivatkozva nem működött együtt a hatóságokkal.

Az RTL Klub Híradójának információi szerint a bíróság holnap dönt Engel előzetes letartóztatásáról. Azt a két férfit azonban, akit tegnap a rabló zuglói lakásának átkutatásakor állítottak elő, ma szabadon engedték. Egyelőre ugyanis nincs bizonyíték arra, hogy részt vettek volna a Bethlen Gábor utcai fegyveres rablás előkészítésében. A II. kerületi önkormányzat közben rendkívüli közgyűlésen döntött arról, hogy egymillió forint gyorssegélyt ad a hősi halált halt Borsos József alezredes feleségének és két kisgyermekének. A rendőrtisztet a Belügyminisztérium saját halottjának tekinti, temetése jövő hét szerdán lesz, Cegléden.