Sajtóközlemény:

“Kapcsolódó anyagok:

http://www.ihm.hu/…30527_1.html
http://www.ihm.hu/…30527_2.html

A NETÉRT elismerését fejezi ki a WISPA Egyesületnek (www.wispa.hu), mivel megoldódott a 6/2003-as rendelet kapcsán jelentős tiltakozásokat eredményező helyzet. A NETÉRT kiemeli a WISPA Egyesület aktivitását, és az IHM valamint az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottságának közreműködését.

Figyelemreméltó eredmény, hogy az Informatikai és Hírközlési Minisztérium kiadott egy állásfoglalást és egy nyilatkozatot, amely segített tisztázni a zavaros helyzetet. Az állásfoglalás alapján egyértelmű, hogy minden marad a régiben, a drótnélküli internet szolgáltatások (WI-FI, WLAN, mikró) továbbra is működnek, és a piac reményeink szerint tovább bővülhet új előfizetőkkel és újonnan piacra lépő cégekkel.

A NETÉRT az elszomorítóan alacsony internet penetráció gyors növekedése érdekében fontosnak tekinti, hogy a WIFI és a mikró technológia elterjedjen. Ezért javasoljuk az Informatikai és Hírközlési Minisztériumnak, hogy dolgozzon ki valóban hatékony stratégiát és támogatási rendszert – a Kormányprogrammal összhangban.

A NETÉRT felhívja az Informatikai és Hírközlési Minisztérium figyelmét a Magyar Közlönyben megjelenő szövegek félreértelmezhetőségének veszélyeire, és örömét nyilvánítja ki, mivel az IHM levonta a szükséges konzekvenciát a precíz kommunikáció fontosságáról és a jövőben – ígéretük szerint – együttműködik az érintett szervezetekkel.

A NETÉRT örömmel vett részt sajtóközleményeivel a helyzet tisztázásában, és köszönetet mond a közreműködő magánszemélyeknek, szervezeteknek, valamint a sajtó munkatársainak.”