A vádirat ismertetésével és a vádlottak meghallgatásával vette kezdetét az a per, amelyben nyolc embert, köztük négy arabot is herointerjesztéssel vádolnak – jelenti a HavariaPress.

A Fővárosi Bíróságon kedden indult perben mind a nyolc vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítják. Az ügyben védett tanúk is vannak, emiatt a perben zárt tárgyalási napok is várhatók.

A vád szerint az ügy résztvevői már 2000. előtt is kábítószer-kereskedelemmel foglalkoztak, közösen azonban abban az évben kezdtek heroint árusítani. Az elsőrendű vádlott libanoni és a másodrendű vádlott líbiai férfit azzal vádolják, hogy a Ferencvárosban, főként az Üllői úton árusított heroint, fél grammos kiszerelésben. Ezután ismerkedtek meg az ügyben harmadrendű vádlottként szereplő egyiptomi férfival, aki a Keleti-pályaudvar környékén tevékenykedett. A nyomozás adatai szerint a vádlottak kezén legalább 57 grammnyi heroin ment át, feltehető azonban, hogy ennél nagyobb mennyiségről is szó lehet. A per harmadrendű vádlottjának egyébként útlevél-hamisítás miatt is felelnie kell.