Ismeretlenek, vélhetően előre megfontolt szándékkal, megverték Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökét, aki 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

“A mai nap folyamán készülő felügyeleti határozattal függ össze a személyem elleni fizikai támadás” – közölte Szász Károly. “Egy több mint 20 oldalas titkos jelentés jutott a birtokomba, mely rólam szóló mocskolódásokkal, valótlanságokkal van tele” – mondta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke a Szent János Kórházban, közvetlenül a műtétje után a sajtó képviselőinek.

Hozzátette: hétfőn a kora reggeli órákban három ismeretlen férfi megállásra kényszerítette gépkocsiját, majd autójából kiszállva botokkal bántalmazták. “A támadás során az ismeretlen férfiak magukkal vitték mobiltelefonomat” – közölte.

Kérdésre válaszolva kijelentette: sok mindent sejt a háttérben, hogy milyen indokból támadhatták meg, de konkrét nevet és személyeket nem kívánt megnevezni.

A titkos jelentés, valamint a nap folyamán készülő felügyeleti határozat tartalmáról szintén nem adott felvilágosítást.

“Szakmailag jól dolgoztam, nem értem, mi lehet a háttérben, de már ezen a héten munkába állok” – jelentette ki az elnök.

Deák Tamás adjunktus az MTI-nek elmondta: az elnök a körülményekhez képest jól van, közel félórás műtétet hajtottak végre rajta, melynek során összevarrták a fején keletkezett nyílt sebeket, valamint megműtötték jobb kezének kisujját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársa az MTI-nek elmondta: valószínűleg rendőri őrizetet biztosítanak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke mellé.

A pénzügyminiszter hétfőn reggel jelentette be, hogy ismeretlenek, vélhetően előre megfontolt szándékkal, megverték Szász Károlyt, aki 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

– “Szász Károly uszodába tartott hétfőn kora reggel, amikor a támadás érte, a PSZÁF elnökét jelenleg kórházban ápolják” – mondta László Csaba sajtótájékoztatón.

A parlamentben napirend előtt valamennyi frakció elítélte a támadást.

A http://www.portfolio.hu internetes gazdasági újság nem hivatalos információja szerint a verés oka kapcsolatban lehet a Pannonplast részvényei körül az utóbbi időben történt eseményekkel. A hírt ugyanakkor a Pannonplast cáfolta, miszerint a társaságnál nincs PSZÁF-vizsgálat.

Szász Károly június elején tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete semmilyen szabálytalanságot, semmilyen törvénytelenséget nem követett el az összevont felügyelet megalakulásától kezdve.

A PSZÁF elnöke ezt arra reagálva mondta el, hogy több sajtóorgánumban megjelent: a főhatóságnál szabálytalanságok, törvénytelenségek történtek. Az elnök úgy vélte: a valótlanságokon alapuló és elferdített hírek rontják a felügyelet jó nemzetközi és magyar megítélését ezért, mint mondta, válaszlépéseken is gondolkoznak. Hozzátette, hogy a felügyelet munkájáért inkább dicséretet érdemelne.

– A támadásokkal a helyemről akarnak eltávolítani, de nekem nincs szándékomban 2006-ig szóló megbízásom lejárta előtt felállni – szögezte le Szász Károly.