Az elsőfokú döntést megváltoztatva a Fővárosi Bíróság kedden jogerősen elutasította a Pannon Rádiót működtető Gidó Média Kft. ügyvezető igazgatójának keresetét a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvánnyal szemben.

Gidófalvi Attila az alapítvánnyal kötött ajándékozási szerződése megsemmisítését kérte a bíróságtól. A három éve kötött megállapodás értelmében az alapítvány tulajdonába került a társaság 26 százalékos tulajdonrésze.

A bíróság álláspontja szerint a médiatörvény azon passzusa, amely a műsorszolgáltató társaságok esetében bizonyos tisztségviselési tiltásokat tartalmaz, csak cégekre vonatkozik, azok belső tulajdonosi viszonyaira nem, így nincs ok a szerződés megsemmisítésére.

Az ajándék visszakövetelését a Fővárosi Bíróság amiatt utasította el, mert a felperes sem az első-, sem a másodfokú tárgyaláson nem bizonyította ennek jogos voltát.

Gidófalvi Attila tavaly nyáron jelezte először, hogy vissza kívánja szerezni a 2000 nyara óta működő Pannon Rádiót üzemeltető társaságban meglévő 26 százalékos részesedést a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítványtól.

Először azt ajánlotta fel, hogy cserébe – ha abban sikerül megállapodni – heti egy-két órában az alapítvány verses-zenés műsorát sugároznák.

Kevéssel később, tavaly júliusban már a tulajdonostárs kizárása került szóba taggyűlésen, ám – mivel e sorozatosan megtartott rendezvényektől az alapítvány képviselői rendre távol maradtak – végül csak arról dönthettek, hogy visszavonják az ajándékozás útján átadott tulajdonrészt.

Ennek jogosságát alátámasztandó indított pert 2002-ben Gidófalvi Attila az alapítvány ellen, amelyet első fokon meg is nyert.