Jogerősen elítéltek, de feltételesen szabadlábra helyeztek pénteken három amerikai filmest, akik ételt, alkoholt vettek, és kisebb összeget fizettek San Diego-i hajléktalanoknak azért, hogy megörökíthessék, ahogy “élesben” összeverekednek. A filmfelvételt később 300 ezer példányban adták el az interneten keresztül.

Jogerősen elítéltek, de feltételesen szabadlábra helyeztek pénteken három amerikai filmest, akik hajléktalanoknak pénzt ajánlottak azért, hogy kamerájuk előtt verekedjenek, majd a felvételeket az interneten árusították.

A 19 éves Ryan McPherson, a 25 éves Zachary Brubeck és a 21 éves Daniel Tanner még májusban, a bírósági eljárás első szakaszában bűnösnek vallotta magát utcai rendbontás okozásáért, a bíró pedig az ellenük felhozott súlyosabb vádakat elejtette.

A pénteki ítélet szerint a fiatal filmeseknek 500 dolláros pénzbüntetést kell fizetniük, valamint 280 órás – egy hajléktalanokat segítő alapítványnál letöltendő – kötelező társadalmi munkára ítélték őket. Negyedik társukat, Michael Slymant néhány héttel ezelőtt szintén szabadlábra helyezték és társadalmi munka végzésére kötelezték.

A filmesek ételt, alkoholt vettek, és kisebb összeget fizettek San Diego-i hajléktalanoknak azért, hogy megörökíthessék, ahogy “élesben” összeverekednek. A filmfelvételt később 300 ezer példányban adták el az interneten keresztül.