A Pannon GSM a piaci viszonyok rendezését szolgáló fejleményként értékeli a Hírközlési Döntőbizottság azon döntését, amely szerint 10 százalékkal csökkenteni kell a vezetékes hálózatokból a Westel mobilhálózatába irányuló hívások végződtetési költségeit.

A Pannon a Hírközlési döntőbizottság Westellel kapcsolatos keddi döntését úgy értékeli, hogy az EU-konform, hiszen az azonos csoporthoz tartozó, jelentős piaci erőt képviselő vezetékes szolgáltató és annak mobil leányvállalata közötti végződtetési díjakról rendelkezik. A fogyasztói árak alakulását az határozza meg, hogy a most elrendelt díjcsökkenés csak a két telefontársaság egymás közötti elszámolásában érvényesül-e, vagy érvényre jut az a mechanizmus, amelynek révén a vezetékes előfizetők is kedvezményezettek lehetnek – áll a mobilcég közleményében.

A Pannon kommentárja a HDb azon döntése után érkezik, mellyel a felügyeleti szerv a vezetékes hálózatokból a Westel rendszerére irányuló hívások végződtetési költségei 10 százalékos csökkentéséről határozott. Ennek következtében az ilyen irányú hívások díjai augusztustól jelentősen csökkenhetnek. A Westel szerdai nyilatkozata szerint egyébként a döntés jelentős hátrányba juttathatja a céget a mobilpiacon.