Várhatóan felülvizsgálati kérelmet nyújt be a II. kerület azon bírósági ítélet ellen, amely a prostituáltak városrészi működését lehetővé teszi – közölte a kerületi alpolgármester pénteken az MTI-vel.

Póta Gyula elmondta, hogy végleges döntést a bíróság írásos végzésének megismerése után hoznak.

A Fővárosi Bíróságon (FB) szerdán jogerősen pert nyert a prostituáltak egyesülete, így az alperes II. kerületi önkormányzatnak hatósági bizonyítványt kell kiadnia arról, hogy mely utcák védettek, illetve hol dolgozhatnak jogszerűen az örömlányok a kerületben.

A szabad demokrata politikus számára kizártnak tűnik, hogy a jogerős ítélet előtt kijelöljék azokat az utcákat, ahol a prostituáltak tevékenykedhetnek.

Az önkormányzat ismeretei szerint egyébként a kerületi utcák tíz százaléka jöhet szóba e célra.

Az alpolgármester közölte, szokatlannak tartják, hogy a bíróság formabontó módon nem a másodfokon perelt közigazgatási hivatalt, hanem közvetlenül a II. kerületet érintő végzést hozott.

A Fővárosi Bíróság a közigazgatási hivatalnak azt a döntését semmisítette meg, amellyel helybenhagyta a II. kerület korábbi határozatát.

A városrész jegyzője a prostituáltak kérését elvetve nem állított össze olyan utcajegyzéket, amelyből kiderülhetett volna, hogy az örömlányok legálisan hol dolgozhatnak.

A bíróság új eljárásra kötelezte a helyi jegyzőt.