Egy 17 éves amerikai fiú kéretlen e-mailek és hamis weboldalak létrehozásával hitelkártya-információkat csalt ki internetezőktől, s így többezer dollárra tett szert.

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) bejelentette, hogy megállapodással zárták le egy internetes csalással vádolt amerikai tinédzser ügyét. A 17 éves fiatalember kéretlen reklámlevelek, és hamis AOL.com-oldalak létrehozásával számos internetező hitelkártyaszámát szerezte meg. A fiú által terjesztett elektronikus leveleket úgy készítette el, mintha azokat az AOL számlázási részlegétől küldték volna ki az ügyfél adatainak frissítése céljából.

Az e-mailekben elhelyezett hiperlink egy hamis AOL-oldalra mutatott, ahol a csalás áldozatai hitelkártyaszámaikat, leánykori neveiket, számlázási címeiket, TB-számaikat és más információkat, többek között jelszavakat gépelhettek be.

Az FTC bejelentése szerint az online csaló tinédzser ügye végül megállapodással zárult, mivel a fiú elvállalta, hogy megfizeti az általa eltulajdonított 3500 dollárt, és felvállalta, hogy nem terjeszt többet spam-leveleket a világhálón.