Malajzia vallásügyi kormánytanácsadója szerint a férfiak mobiltelefonról küldött rövid szöveges üzenetben is elválhatnak feleségüktől – írja a BBC. Mahathir Mohamad miniszterelnök tanácsadója, Dr Abdul Hamid Othman szerint az SMS útján történő válás az iszlám sária törvények szerint érvényes, feltéve, hogy az üzenet egyértelmű.

“Az SMS is egyfajta írásbeliségnek tekinthető” – nyilatkozta Othman a New Straits Times napilapnak. A döntés egy malajziai bíróság hétfői ítéletét követi, mely szerint érvényesen vált el egy férfi feleségétől SMS-üzenet útján. Mohamad Fauzi Ismail sária bíró szerint a válás deklarációja érvényes volt, és ezzel megszűnt a felperes Azida Fazlina Abdul Latif és az alperes Shamsudin Latif házassága – írta az Utusan Malaysia lap.

“Ha nem hagyod el szüleid házát, elválok tőled”- állt Shamsudin szöveges üzenetében, melyet neje, Azida telefonjára küldött. A bíróság érvényesnek találta a válást. Noha a fenti válási értesítés megdöbbentően kevésnek tűnhet, az iszlám törvények szerint a férfiak mindössze a ‘talak’ (elválok tőled) szó háromszori kimondásával elválhatnak nejüktől – írja a BBC.