Pető Iván, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának SZDSZ-es elnöke és Haraszti Miklós, a Magyar Televízió kuratóriumi elnökségi tagja hétfőn panaszt nyújtott be Polt Péter legfőbb ügyészhez – tájékoztatta az SZDSZ sajtóosztálya az MTI-t.

A panaszt az ellen nyújtották be a Fővárosi Főügyészség kiemelt ügyek osztályán, hogy a Fővárosi Főügyészség július 21-én megszüntette a Szabó László Zsolt, a Magyar Televízió Rt. (MTV) volt elnöke ellen hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozást – olvasható a párt MTI-hez eljuttatott közleményében.

A nyomozás Haraszti Miklós és Pető Iván szabad demokrata politikusok, valamint a Magyar Televízió felügyelő bizottságának feljelentése nyomán indult 2000. február 28-án.

“Pető Iván és Haraszti Miklós panaszában azt kéri a legfőbb ügyésztől, hogy a televízió gazdálkodása miatt indított nyomozást, továbbá a gyanúsítást ne szüntesse meg” – írják közleményükben.

A Fővárosi Főügyészség július 21-én azt közölte, hogy összességében megállapítható: az MTV Rt. 2001 végére bekövetkező helyzete és keletkezett vesztesége nem Szabó László Zsolt kötelességszegő magatartásának következménye volt, ezért került sor a nyomozás megszüntetésére.