Panaszt tett a Magyar Televízió Rt. (MTV) Felügyelő Bizottsága a Legfőbb Ügyészségnél, amiért megszüntette a vizsgálatot az MTV gazdálkodásának ügyében.

A Fővárosi Főügyészség megszüntette az MTV Rt. volt elnöke, Szabó László Zsolt ellen hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozást. A Fővárosi Főügyészség múlt hétfői közleménye szerint “Összességében megállapítható, hogy az MTV Rt. 2001 végére bekövetkező helyzete és keletkezett vesztesége nem Szabó László Zsolt kötelességszegő magatartásának következménye volt, ezért került sor a nyomozás megszüntetésére”.

A vizsgálatot azért indították, mert az MTV Rt. Felügyelő Bizottsága 2001-ben ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, a több oldalnyi indoklás fókuszában a műsorgyártási szerződések álltak – közölte Gábor József, a Felügyelő Bizottság elnöke.

A Fővárosi Főügyészség megszüntetett vizsgálata ellen panasszal élt Polt Péter legfőbb ügyésznél Pető Iván, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának SZDSZ-es elnöke és Haraszti Miklós, a Magyar Televízió kuratóriumi elnökségének SZDSZ által delegált tagja.

Pető Iván és Haraszti Miklós közölte, hogy egy nemrégiben hozott törvénymódosítás alapján a nyomozási bíróhoz fordulhatnak, ha nem fogadják el az ügyészség határozatát.